Caută
  • Hai Moldova

Promovăm educația ecologică prin activități practice

Actualizată în: 8 iun. 2021

Ne bucurăm să avem alături în activitățile noastre elevii din localitățile unde am organizat plantări și salubrizări. Cu ajutorul lor, am pus bazele Patrulei ECO, un program de educație și implicare civică destinat elevilor și tinerilor, realizat în comun cu instituțiile de învățământ. Scopul acestuia este să dezvoltăm comunități active de elevi care promovează protecția mediului și să contribuim la formarea unei generații de cetățeni responsabili și implicați la nivel local și național.


Grădinița creșă „Alunelul”, com. Boșcana

Gimnaziul nr. 68 din s. Dobrogea


În cadrul acestui program, am susținut mai multe activități de plantare și salubrizare și am oferit școlilor și grădinițelor din Coșernița, Jevreni, Boșcana, Sîngera, Revaca, Dobrogea și Onițcani copaci pentru plantare (1450 în total), saci și mănuși pentru acțiunile de salubrizare și cadouri pentru membrii Patrulei ECO.Mulțumim partenerilor care au făcut posibile aceste activități. Compania de curierat Muvi Express ne-a ajutat să transportăm toate materialele necesare, iar Bons Offices ne-a susținut prin imprimarea diplomelor și ghidurilor de educație ecologică pe hârtie reciclată.


L.T. „Alexandru cel Bun” din or. Sîngera


Școlile implicate:

1. Gimnaziul „Coșernița” din s. Coșernița 2. Gimnaziul „Mihai Eminescu” din s. Jevreni 3. L.T. „Mihail Stratulat” din comuna Boșcana 4. L.T. „Alexandru cel Bun” din or. Sîngera 5. Gimnaziul nr. 67 din s. Revaca 6. Gimnaziul nr. 68 din s. Dobrogea 7. Gimnaziul „Onițcani” din s. Onițcani


Grădinițele implicate

1. Grădinița de copii, s. Jevreni 2. Grădinița creșă „Alunelul”, com. Boșcana 3. Grădinița de copii „Ghiocel”, s. Coșernița 4. Grădinița creșă „Andrieș”, s. Onițcani


Grădinița de copii „Ghiocel”, s. Coșernița

Gimnaziul „Onițcani” din s. Onițcani


Activitatea este parte a proiectului „Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă” finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova".


58 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate