Caută
  • Hai Moldova

Au fost finalizate lucrările de îngrijire a pădurii plantate în această primăvară pe r. Ichel

Avem vești bune din teren! Săptămâna aceasta am finalizat lucrările de îngrijire a pădurii plantate în această primăvară pe r. Ichel, s. Coșernița.


s. Coșernița


A fost cosită iarba din jurul copacilor pe o suprafață de aproape 6 ha, precum și au fost tăiați toți ciulinii de pe teritoriu și din apropiere ca aceștia să nu se înmulțească.


s. Coșernița


De asemenea, au fost făcute lucrările de cosire a ierbii din jurul copacilor pe aliniamentul plantat pe traseul Onițcani - Slobozia-Dușca pe o lungime de 2 km pe ambele părți ale drumului. Acești copaci au fost plantați în toamna anului 2020, cu scopul de a crea o fâșie de protecție a terenurilor agricole.


Traseu Slobozia-Dușca


Datorită ploilor ambundente din această primăvară iarba a crescut mai înaltă decât copacii și aceasta poate afecta buna dezvoltare a puieților. Aceste lucrări sunt necesare pentru a asigura puieților cele mai bune condiții pentru creștere și avantaje în lupta pentru soare, apă și nutrienți.Mulțumim partenerilor Ambianța, Tucano Coffee Moldova, Amdaris, NANU Market, Cazacu&CO și Terra Rica care au făcut posibile aceste plantări.


De asemenea mulțumim Asociației Obștești ETOS - Centrul pentru Cultură, Turism și Mediu (s. Coșernița) și Inspecția pentru Protecția Mediului Criuleni pentru implicarea în monitorizarea și îngrijirea copacilor plantați!


Să fie pădure!


#haimoldova #milliontreesmoldova #padureaambianta

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate