Million Trees Moldova

 

Numele nostru spune cam totul despre noi. Vrem să plantăm un milion de copaci în Moldova, pentru că țara noastră are unul dintre cele mai scăzute grade de împădurire din Europa. Știm cât de importanți sunt copacii pentru aerul nostru, solul nostru și apele noastre și vrem să contribuim la creșterea unei comunități responsabile față de mediul înconjurător.

 

Ne propunem să organizăm plantări și să convingem diferiți oameni și organizații să ni se alăture, vrem să dăm startul mai multor campanii de conștientizare, dar și de contribuție la scopul nostru pentru a răspândi mesajul că responsabilitatea unui mediu mai sănătos ne aparține.

 

Inițiativa Million Trees a apărut în Moldova după ce a devenit populară la nivel mondial. Mai multe orașe din lume și-au propus să crească umbrirea și nivelul de îmbogățire cu oxigen prin plantarea unui milion de copaci. Printre orașele implicate în prezent în această inițiativă sunt: ​​Los Angeles, New York City, Shanghai, Londra, Denver și Ontario. Un motiv comun împărtășit între aceste orașele este reducerea efectelor încălzirii globale prin micșorarea cantității dioxidului de carbon în aer.

 

În 2020, echipa Million Trees a fost alături de voluntarii Hai Moldova la plantarile din 21 noiembrie din patru localități din centrul țării: Jevreni, Onițcani, Coșernița și Boșcana, dar și în satele vecine, Slobozia-Dușca, Hrușova, Raculești și Cruglic, acolo unde oamenii s-au solidarizat cu acțiunea noastră și au ieșit și ei să planteze.

 

Am plantat copaci de diferite specii: nuc, ulm, frasin, lemn câinesc, sânger, agut, frasin, păducel,  tei, cireș, alun, arțar, mai multe specii de arbuști - în total peste 3 700 de copaci.

Pentru realizarea unui impact cât mai amplu, aceste plantări au urmărit axele principale ale conștientizării protecției mediului: Plantări cu impact ecologic (fâșii de protecție a zonelor riverane,  stoparea eroziunii solului, a alunecărilor de teren); Plantări cu impact social (fâșii de protecție în jurul terenurilor de joacă, a școlilor, a grădinițelor, a spațiilor publice, etc.); Plantări cu impact economic (fâșii de protecție în jurul terenurilor agricole, în jurul sistemelor de irigare, etc.).

 

Plantarea unui milion de copaci începe cu unul. Participă și tu la împădurirea Moldovei!

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.