Ziua Națională a Curățeniei

Hai Moldova este cel mai mare proiect social din Republica Moldova și face parte din Mișcarea Internațională de Curățenie Mondială Let’s Do It! World.

 

La 12 mai 2011, Republica Moldova, alături de țări precum Bulgaria, România, Turcia și Republica Democrată Congo, a făcut curățenie la nivel național. Ajutați de zeci de companii private, de instituții de stat și de autoritățile publice locale, 113 mii de cetățeni au participat la eveniment motivați să adopte un stil de viață care implică păstrarea naturii și a locurilor publice din jur în curățenie.

În 2012, existând deja de patru ani — mișcarea a început în Estonia în anul 2008 —,  campania de curățenie s-a desfășurat în aproximativ 100 de ţări, implicând milioane de voluntari din toată lumea. În Moldova au participat peste 111 000 de voluntari.

Majoritatea evenimentelor organizate de către noi au fost reflectate activ de cele mai importante instituții media. În două luni de campanie media, am reușit să organizăm 10 evenimente publice.

În 2016, la data de 24 septembrie, în Chișinău, Hai Moldova a organizat pentru a treia oară o acțiune de curățare a naturii și locurilor publice la care au participat 3522 de voluntari.

La 15 august 2018, a avut loc relansarea oficială a proiectului ”Hai, Moldova!”. Pentru organizarea acțiunii de salubrizare din 2018 echipa ”Hai, Moldova!” a recrutat și instruit peste 80 de coordonatori locali din toate raioanele Republicii Moldova, a reușit să mobilizeze peste 77 mii de voluntari și a avut în calitate de parteneri peste 50 de organizații și instituții.

De asemenea, în acest an, ”Hai, Moldova!” a realizat, în premieră, colectarea separată a deșeurilor în mai multe localități. Acestea au fost separate în fracția nereciclabilă și cea reciclabilă (plasticul, hârtia, metalul și sticla). Au fost creați și saci cu inscripții speciale, în care s-a colectat fracția reciclabilă.”

 

Hai Moldova

Hai Moldova este cel mai mare proiect social din Republica Moldova care promovează educația ecologică în rândul cetățenilor.

Contacte

Email: info.haimoldova@gmail.com
Adresa: Alba Iulia 79/1

Hai Moldova © 2017-2020

  • Facebook
  • YouTube Социальные Иконка
  • Instagram