Раздел 5
ediția a

Gala Hai Moldova 2019

Gala Hai Moldova 2019

Echipa Hai Moldova și-a premiat câștigătorii, după o lună intensivă de lucru, în urma căreia, peste 38 299 de elevi din 76 de școli din toată țara au colectat peste 45 de tone de deșeuri electronice.

Campania a fost organizată sub forma unui concurs, iar pe 14 decembrie, am desemnat școlile câștigătoare în cadrul Galei Hai Moldova.

În acest an, Hai Moldova a organizat un concurs național între școli. Scopul acestui proiect a fost unul de informare și conștientizare a tinerei generații asupra importanței gestionării corecte a tuturor tipurilor de deșeuri, și în special a gestionării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Suntem bucuroși că peste 38 de mii de elevi au participat la Campania națională de colectare a deșeurilor electronice. De asemenea, le mulțumesc partenerilor noștri care au contribuit semnificativ la realizarea acestei idei. Timp de o lună, 76 de școli din întreaga țară au reușit să colecteze peste 45 de tone de deșeuri electronice, a spus coordonatoarea proiectului Hai Moldova, Nadejda Cebotari, în deschiderea evenimentului.

La eveniment au fost prezenți elevii și profesorii participanți în campanie, partenerii și susținătorii Hai Moldova, donatorii, reprezentanți ai guvernului.

  • Proiectul este susținut de Facilitatea de Asistență Tehnica a Fondului Green for Growth (GGF TAF) și finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, Guvernul Suediei, GEF programul de Granturi Mici și organizat de către Hai Moldova, IarmarEco, EcoVisio, AVD - „Revista Managementul Deșeurilor”.

  • Parteneri Generali: MOLDREC, Bemol, Generator Hub, diez. Parteneri: Amdaris, Ellation Moldova, Endava, Metro Cash & Carry Moldova, X-style, Volta, Euroalun - Alune de Pădure, Gladei & Partners, Daniel Cobzac, Federația Națională a Sportului din Moldova.

  • De asemenea, mulțumim și celor de la Aroma Pădurilor, care ne-au oferit ceaiuri-cadou pentru voluntari și în cadrul tombolei, celor de la Panadero, care ne-au oferit croissante la eveniment și companiei Dulcinella pentru că ne-au oferit susținere în procurarea unui tort și a dulciurilor pentru candy bar.

1/42

Gala Hai Moldova 2018

Gala Hai Moldova din data de 16 februarie 2019, a fost un eveniment, care a adunat parteneri, susținători, voluntari, elevi și profesori din proiectele anterioare, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde au sărbătorit toate succesele din 2018.

 

Aceștia au avut parte  de o loterie cu premii, de un târg cu produse biologice, de un atelier despre Păsări și impactul ecologic asupra habitatului, precum și de o instruire tehnică cu privire la colectarea deșeurilor în 2019. 
 

„Anul precedent, ne-a reușit să adunăm în jurul inițiativei de colectare a deșeurilor circa 77 mii de conaționali și străini ce locuiesc în peste 1000 de localități din R. Moldova, precum și 50 de organizații publice și private. Mai mult ca atât, în premieră am colectat separat deșeurile reciclabile și nereciclabile.


Mulțumim tuturor celor care susțin și participă la activitățile „Hai, Moldova!” și ne urăm nouă tuturor un an spornic în lupta împotriva plasticului și a deșeurilor. Hai Moldova și în 2019!

Mulțumim tuturor persoanelor care și-au suflecat mânicile și au colectat gunoaiele din zonele verzi din țară! Acesta este meritul fiecăruia dintre dumneavoastră! Să ne unim forțele și în 2019 pentru rezultate și mai bune! Să curățăm țara de gunoaie!„